avantaje aparat invizibil

Avantajele unui aparat dentar invizibil

Avantajele unui aparat dentar invizibil

Zâmbetul este un accesoriu magic. Cu siguranță fiecare dintre noi a avut de nenumărate ori ocazia să îi descopere efectele benefice nu doar asupra celorlalți, ci și asupra propriei persoane. Un zâmbet poate deschide ușa spre sufletul altei persoane, poate însenina o zi mohorâtă, poate fi cadoul perfect sau poate deveni elementul cheie ce ne permite să ieșim învingători dintr-o negociere. Acesta nu doar că ajută la combaterea stresului, dar contribuie și la stimularea sistemului imunitar, reduce durerea și ne dă o stare generală de bine prin stimularea eliberării de endorfine și serotonină și ne ajută să ne simțim siguri pe noi. Tot zâmbetul este cel care facilitează comunicarea interpersonală transmițând celorlalți un sentiment de liniște, siguranță și relaxare, ajută gândirea pozitivă și facilitează găsirea unor soluții creative în fața provocărilor de zi cu zi. 

Din păcate însă, mulți oameni renunță adesea la această multitudine de efecte benefice pentru că nu sunt suficient de încrezători sau de mulțumiți de zâmbetul lor. Adesea această reținere se datorează poziției incorecte a dinților pe arcade. Cu toții visăm la un zâmbet perfect, însă natura nu a fost la fel de darnică cu toată lumea, astfel că unii dintre noi avem nevoie de puțin ajutor pentru a ne putea bucura pe deplin de tot ceea ce zâmbetele au de oferit. Dincolo de frumusețea zâmbetului, e important de avut în vedere că acesta ar trebui să fie și unul sănătos, funcționalitatea dinților și sănătatea acestor nefiind deloc de neglijat. Cea mai frecventă soluție folosită pentru obținerea unei alinieri corecte a dinților și pentru îmbunătățirea unei ocluzii (mușcătură) defectuoase au fost şi sunt în continuare aparatele dentare. 

Deși acestea sunt folosite cu succes, de mult timp, pentru tratarea diferitelor probleme dento-maxilare în jurul lor există încă numeroase mituri. Primul aparat dentar, apărut în anii 1800, era unul rudimentar și montarea sa venea la pachet cu o doză de durere și disconfort. Numeroase persoane au refuzat și încă refuză adesea purtarea unui aparat dentar datorită sacrificiilor implicate de-a lungul purtării sale și a aspectului inestetic. Când auzim cuvintele ”aparat dentar” gândul ne zboară aproape automat spre cele tradiționale, metalice, însă în prezent avem posibilitatea de a apela la tratamente și tehnologii ortodontice mai avansate. 

Dacă vrei să îți îndeplinești visul de a afișa un zâmbet larg, frumos și sănătos, fără a te crampona de neplăcerile estetice asociate unui aparat tradițional, fie pentru că ai o viață socială activă, participi adesea la întâlniri cu clienți și la diverse evenimente sau vrei pur și simplu să eviți ca ceilalți să știe că porți un aparat dentar soluția vine din partea aparatelor dentare invizibile. Da, ai citit bine, există aparate dentare invizibile și sunt la mare căutare pentru avantajele pe care le au. Îți prezentăm în continuare câteva dintre ele.

  • Primul și cel mai căutat avantaj este cel de ordin estetic. Întrucât este realizat dintr-un material plastic special, sub forma unor gutiere personalizate, detașabile și transparente, este mult mai discret decât aparatele dentare fixe. Astfel purtătorul se poate bucura de o mai mare încredere în sine, fără să se simtă stingherit de prezența aparatului.
  • Este mobil, detașabil. Un alt mare avantaj al aparatului dentar invizibil este faptul că poate fi îndepărtat ori de câte ori acest lucru este necesar, ceea ce îl face să fie o soluție mult mai practică, igienică și comodă. Putem să renunțăm la purtarea sa pentru câteva ore, în cazul unor situații sau evenimente în care preferăm să evităm acest lucru.
  • Spre deosebire de celelalte tipuri de aparate dentare, datorită faptului că aceste gutiere pot fi îndepărtate oricând dorim, scăpăm de restricțiile alimentare. Putând îndepărta cu ușurință aparatul înainte de fiecare masă, fără a compromite tratamentul (dacă respectăm timpii de purtare recomandați) obiceiurile noastre alimentare nu vor fi afectate. 
  • Igienizare facilă. Fiind vorba de gutiere din plastic ce se pot detașa atât igienizarea dinților, cât și a aparatului dentar se face mult mai ușor. Astfel putem continua să ne bucurăm de o bună sănătate orală fără riscuri și eforturi suplimentare.
  • Materialul plastic din care sunt realizate aparatele dentare invizibile fac ca ele să fie mult mai confortabil de purtat, spre deosebire de cele convenționale. Acestea, fiind minim invazive, reprezintă o alternativă mult mai comodă și lipsită de dureri, prin care se evită producerea de leziuni la nivelul mucoasei bucale, obrajilor, buzelor, limbii și a gingiilor. 
  • Deoarece nu necesită activare sau recalibrare, implică vizite mai rare la specialist, pe parcursul tratamentului pacientul putând să schimbe singur gutierele la intervalele recomandate, în funcție de progresul înregistrat, în baza unui plan de tratament. 
  • Este personalizat, fiind proiectat și realizat cu ajutorul tehnologiilor digitale, acționează programat, pe fiecare dinte în parte. Vorbirea se acomodează la rândul său foarte rapid datorită faptului că aceste gutiere se mulează extrem de bine pe suprafața dinților, nefiind astfel afectat modul în care vorbim.
  • Durata tratamentului este în general mai redusă decât în cazul purtării unui aparat de îndreptare clasic, materialul din care este confecționat aparatul dentar invizibil fiind unul foarte rezistent, dar în același timp delicat.

Tratamentele ortodontice cu gutiere dentare transparente sunt din ce în ce mai populare datorită numeroaselor avantaje pe care le au. Discreția, eficiența, detașabilitatea și comoditatea la purtare a aparatelor dentare invizibile determină multe persoane aflate în căutarea zâmbetului perfect să apeleze la această soluție pentru rezolvarea diverselor probleme dento-maxilare specifice. Cu toate că prețul unui astfel de aparat este unul ceva mai ridicat decât în cazul soluțiilor tradiționale, confortul fizic și psihic crescut pe care îl asigură, lipsa afectării calității vieții şi flexibilitatea oferită în anumite situaţii justifică pe deplin o astfel de alegere.  Pentru ca tratamentul să fie unul cât mai eficient este important ca aparatul să fie purtat între 20 și 22 de ore zilnic, ceea ce presupune un grad mai mare de responsabilitate, implicare și determinare din partea purtătorului. Pentru a afla dacă aparatul dentar invizibil este soluția optimă și pentru tine merită să apelezi la un specialist pentru o consultație.