aparat dentar invizibil smilezor

Ce este aparatul dentar Smilezor și care sunt efectele lui?

Ce este aparatul dentar Smilezor și care sunt efectele lui?

Aparatul dentar invizibil este un aparat ortodontic, brevetat și introdus în stomatologie în Statele Unite ale Americii. De atunci, aparatul Smilezor a devenit tot mai popular.

Dantura este accesoriul pe care îl purtăm cu noi zilnic, iar aparatele dentare clasice cu bracketi deși foarte eficiente, uneori îți pot da bătăi de cap și uni oameni le consideră inestetice. Față de acele aparate dentare, s-a creat o variantă mai discretă, dar cu același scop: acela de a-ți da un zâmbet perfect și sănătos. Aparatul Smilezor este invizibil și ajută la îndreptarea dinților și de asemnea, la corectarea mușcăturii.

Potrivit pentru toate vârstele, confortabil și elegant, Smilezor este tratamentul care evoluează constant, fără disconfortul generat de alte tipuri de aparate dentare, ca brackeți.

Fiind relativ nou pe piață, majoritatea pacienților folosesc alte metode decât Smilezor, însă cei mai mulți se întrebă ce este acest tratament, care sunt pașii și cum funcționează. Așadar, în acest articol îți vom explica care sunt pași pentru a avea acest aparat dentar și care sunt avantajele și dezavantajele acestuia.

Care sunt etapele care trebuie urmate?

  • Consultul ortodontic

La fel ca în cazul tuturor aparatelor dentare, prima etapă este consultul ortodontic. Trebuie să știți că aparatul dentar invizibil nu rezolvă orice problemă ortodontică. El este un aparat versatil, care se potrivește pentru orice vârsta, însă problemele mai complicate nu se vor rezolva cu acest aparat. De asemenea, mulți stomatologi sunt furnizori ai acestui aparat, însă nu toți au pregătirea și specializarea necesară pe care o au ortodonții.

  • Crearea planului de tratament

Al 2-lea pas este stabilirea planului de tratament, prin care se fac radiografii, fotografii și amprente ale dinților tăi. Datorită lor are loc crearea setului personalizat de gutiere cu ajutorul tehnologiilor 3D. În funcție de gravitatea problemei, vor fi mai multe gutiere care se vor schimba până când dinții tăi sunt aliniați corespunzător.

  • Purtarea aparatului

În momentul în care intri în posesia gutierelor, acestea se vor purta câte 2 săptămâni în mod constant, iar apoi se vor schimba cu altele până ce dinți tăi ajung în poziții din ce în ce mai drepte. Puteți scoate această gutieră pentru a mânca sau a te spăla pe dinți, dar e important ca ele să fie purtate în permanență pentru a avea rezultatele dorite.

  • Purtatea gutierelor o perioadă și după finalizarea tratamentului

Această etapă este una dintre cele mai importante deși majoritatea o omit. De ce? Pentru că va trebui să porți dispozitive de reținere după terminarea tratamentului pentru a oferi oaselor maxilarului timp să se solidifice în jurul noilor plasări ale dinților.

Dinții tăi se mișcă încontinuu și de aceea e important ca din cand în când să mai purtăm aceste dispozitive. Chiar și în cazul aparatelor dentare fixe cu bracketi, la finalizarea tratamentului se poartă un aparat mobil sau o contenție pentru a face posibilă această solidificare a oaselor maxilarului.

Care sunt avantajele si dezavantajele aparatului dentar Smilezor?

Aparatul dentar invizibil are o serie de avantaje față de aparatul clasic:

  • gutierele pot fi îndepărtate în timpul meselor
  • este estetic și aproape insesizabil
  • este confortabil
  • nu provoacă leziuni la nivelul mucoasei bucale
  • nu există restricții alimentare. Aparatele dentare clasice pot provoca dureri în zilele imediat după schimbarea elasticelor și ele au și câteva restricții alimentare: nu se poate mânca în timpul tratamentului migdale, caramel, fistic, alune sau orice alimente mai dure.
  • implică vizite mai rare la specialist, față de aparatul dentar clasic care necesită activare;

Pentru că ne dorim ca pacienții noștri să fie mulțumiți de rezultat, trebuie să știi că există și anumite dezavantaje ale acestui aparat invizibil, așa cum e și firesc.

  • preț mai ridicat față de aparatele dentare clasice. Fiind o soluție modernă, confortabilă și estetică care are numeroase avantaje, aparatul dentar are un preț mai mare decât aparatele dentare cu brackeți;
  • sunt necesare mai multe gutiere diferite pe parcursul tratamentului, fiind schimbate la aproximativ două săptămâni.

Cunoscând aceste aspecte, există mai multe avantaje decât dezavantaje și s-au dovedit a fi chiar eficiente. În funcție de gravitatea problemei, numărul de gutiere poate crește, motiv pentru care poate fi puțin mai costisitor.

Cum menținem o igienă orală corespunzătoare în timpul tratamentului cu Smilezor?

Periajul dentar rămâne la fel, acesta nu suferă modificări în timpul tratamentului cu Smilezor. Dinții trebuie periați de minim două ori pe zi, iar ața dentară și apa de gură nu trebuie să lipsească din rutina ta zilnică. Gutiera trebuie aplicată pe o dantură perfect curată, motiv pentru care este indicat să ne spălăm dinții după fiecare masă.

De asemenea, gutierele trebuie și ele spălate și acest lucru se face prin clătirea și spălarea lor cu apă călduță.