machiaj pentru dinti albi

5 trucuri de machiaj care îți fac dinții să pară mai albi

5 trucuri de machiaj care îți fac dinții să pară mai albi

Un zâmbet frumos ne dă încrederea de care avem nevoie și e o parte semnificativă din aspectul unei persoane. În timp ce folosirea aței dentare și periajul sunt cele mai eficiente modalități de a-ți menține dinții cât mai albi și sănătoși, credeți sau nu, există câteva trucuri simple de machiaj care îți pot face dinți să pară mai albi.

Dacă preferi să nu apelezi la albirile profesionale sau la benzile de albire, iată 5 trucuri care vor avea același efect. Bineînțeles, soluția este temporară, dar dinții tăi cu siguranță vor părea mai albi. 

Alege rujul potrivit cu subton albastru

Conform make-up artistului Cassie Lomas, rujurile care au un subton de portocaliu în compoziția lor pot reflecta o nuanță de galben pe dinții tăi. Însă, un ruj cu subton albastru, în nuanțe reci îți va face zâmbetul să pară mai strălucitor. De exemplu, un ruj roșu sau cele în nuanțe de prună vor da un efect strălucitor și mai alb zâmbetului tău. 

Pune accentul pe machiajul ochilor

Atunci când atenția celui care te privește nu vrei să fie asupra zâmbetului, un machiaj frumos conturat va atrage atenția, iar dinții tăi vor părea mai albi. Bineînțeles, secretul este să alegi tot nuanțe în culori reci pentru a estompa tonurile de galben. 

Scoate-ți ochii în evidență cu un creion clasic pentru smokey eye sau cu un eyeliner fie dramatic, fie colorat, aplică culori îndrăznețe și strălucitoare. Există atât de multe opțiuni când vine vorba de a-ți pune ochii în evidență!

Un bronzer adecvant poate aduce un plus zâmbetului tău

Se știe deja că bronzerul poate aduce un mare plus atât machiajului, cât și zâmbetului tău, dar poate să îl și ruineze.

Nu e de mirare că braziliencele par mereu să aibă cei mai albi dinți și asta se datorează tenului lor bronzat. Aplică produse de contouring în punctele cele mai înalte ale feței pentru un plus de luminozitate! Conform celor de la Byrdie, tonul taupe din bronzer  contrastează albul dintilor, făcându-i să pară mai strălucitori.

Obține un efect de buze pline

Conturarea corespunzătoare a curbelor gurii tale îți vor face buzele să pară mai pline și, în combinație cu un ruj în tonuri reci va spori strălucirea dinților. De asemenea, asigură-te că buzele tale sunt suficient de hidratate. Oricât de albi ar fi dinții tăi, niște buze deshidratate și crăpate vor atrage atenția și nu într-un mod pozitiv. Un balsam de buze îți va menține mereu buzele hidratate și te va ajuta și la prevenirea descuamării.

 Renunță la luciul în nuanțe aurii

Fie că este vorba de un iluminator sau un luciu de buze, nuanțele mai reci ale rujurilor sau au iluminatoarelor pot ajuta la îmbunătățirea albului din zâmbetul tău.

Petele de strălucire din luciul de buze urmează o regulă de culoare similară. Renunțați la orice luciu care conferă o notă de sclipici auriu sau bronz, optând în schimb pentru strălucire argintie care oferă un zâmbet strălucitor.

Iluminatorul devine un aliat important atunci când vine vorba de albirea dinților. Pur și simplu aplică o cantitate mică pe arcul lui cupidon și strălucirea va merge pe culoarea buzelor, nu pe cea a dinților. Poți merge și mai departe cu acest truc aplicând iluminator în centrul buzelor. Conform celor de la Women’s Health, strălucirea va face ca buzele să pară mai pline și, prin contrast și dinții să pară mai albi. Nu e de mirare că machiajul face minuni! Cunoscând cele mai mici trucuri poți obține schimbări de efect care se dovedesc a fi foarte utile în rândul femeilor. Dacă albirea profesională nu este una din prioritățile tale, iar folosirea benzilor de albire ți se pare un proces prea lung, cu aceste trucuri vei avea rezultatele unei albiri în doar câteva minute.