Aparatul ortodontic invizibil Smilezor® este ideal în cazuri simple, dar oferă soluții și în cazuri complexe.

Înghesuire dentară

Congestia apare când nu există suficient spațiu pentru dinți, astfel dinții nu se potrivesc în interiorul arcadei. Intervine din cauza dimensiunii dinților și a maxilarului, sau datorită creșterii anormale a molarilor (a „măselelor de minte”). Înghesuirea dentară cauzează nu numai probleme estetice, dar în acest caz dinții sunt extrem de greu de curățat, ceea ce provoacă gingivită, carii și tartru.

Ocluzia deschisă

Când cele două arcade se închid, dinții nu se suprapun corect, incisivii superiori nu acoperă incisivii inferiori, astfel încât se formează un spațiu între ei. Ocluzie deschisă poate interveni și pe dinții laterali. Mușcătura deschisă poate împiedica pacienții în mestecarea și vorbirea corectă.

Ocluzie adâncă

În cazul mușcăturii adânci incisivii maxilari acoperă incisivii inferiori în proporție mai mare decât ar trebui. Incisivii mandibulei se ating de palat, ceea ce duce la retragerea gingiilor și iritații. 70% a populației suferă de un anumit grad de mușcătură profundă.

Spațiere dentară

Opusul congestiei dentare, există prea mult spațiu între dinți. Apare din cauza dimensiunii dinților și a maxilarului sau din cauza lipsei dinților. Din cauza strungilor pot apărea și defecte de vorbire.

Supraocluzie

Arcul superior se așează mult mai în față decât arcul inferior.Poate fi ereditar, dar și obiceiurile negative din copilărie pot fi cauza acestei malocluzii: suptul unui deget sau înghițire imatură.

Ocluzie inversă

În acest caz malocluzia constă în faptul că la mușcătură dinții inferiori sunt în fața dinților superiori. Această malocluzie poate extinde pe întregul arc dentar, dar se formează câteodată și vizând doar unii dinți.

Încearcă formularul nostru de evaluare prealabilă!

Mijloacele auxiliare ale ortodonției invizibile

Lipire attachment

Attachment-urile sunt butonașe mici din material de obturație de culoarea dintelui pe care dentistul le fixează de dinți pe baza designului digital. Acestea sunt aproape invizibile deoarece sunt relativ mici față de dinți și sunt de aceeași culoare cu dinții. Acest lucru este necesar pentru ca atela ortodontică să se poată agăța de ea, facilitând mișcarea dinților. Există tipuri de mișcări ale dinților în cazul cărora este esențială lipirea de attachment-uri.

IPR (Reducere interproximală)

IPR, sau stripping, în multe cazuri este o metodă esențială pentru reglarea dinților. Este folosit de stomatologi indiferent de tipul de aparat dentar. Se șlefuiesc aproximativ 0,25 mm din suprafața dintelui în partea unde se atinge de dintele vecin. Acest lucru este necesar pentru că – deși poate părea o mărime mică – contează foarte mult în procedura de mișcare a dinților.

De ce nu este dăunător pentru dinți?

Se șlefuiește un strat care nu rezultă în deteriorarea dinților, în apariția cariilor. Deci nu reprezintă problemă pentru dinți, chiar este benefică, deoarece acesta și tratamentul ortodontic elimină înghesuirea dinților și rezultă în dinți mai curați, de asemenea îmbunătățește și igiena orală generală.