Recomandăm aparatul dentar invizibil Smilezor® teen pentru tinerii cărora le este foarte importantă buna igienă orală, confortul natural și estetica în timpul utilizării aparatului dentar. De asemenea, este un punct de vedere significant și faptul că pentru tinerii care fac sport, acesta ar putea reprezenta singura soluție sigură pentru tratamentul ortodontic.

Reglarea dinților este extrem de importantă în această etapă a vieții din punctul de vedere al sănătății. Cu toate acestea, ideea unui aparat dentar fix descurajează mulți adolescenți. Chiar dacă încep tratamentul, acesta poate duce la o deteriorare drastică a igienei bucale și o senzație de disconfort.

Din fericire, datorită celor mai noi tehnologii, ortodonția invizibilă este acum o soluție complexă nu doar pentru adulți, ci și pentru tineri. Considerăm important ca tratamentul ortodontic să fie finalizat cu succes de către pacienții tineri, păstrând și încrederea de sine sănătoasă.

Cum funcționează?

Tratamentul aliniază dinții în poziția dorită pas cu pas, folosind aliniatoare din material medical biocompatibil care se înlocuiesc la fiecare două săptămâni.

 • Oferim pacienților noștri examinări de monitorizare pe parcursul tratamentului în Sfântu Gheorghe. Pretul include instrumente de tratament suplimentare precum cauciuc intermaxilar, butonașe etc.

 • Știm că aliniatoarele se pot pierde adesea, motiv pentru care dacă alegi pachetul Smilezor® teen, vom înlocui gratuit aliniatoarele pierdute pe toată durata tratamentului.

 • Pachetul include și un dispozitiv de retenție post-tratament.

Conținutul pachetului

Tratament ortodontic al ambelor arcade

 • Testele de control conform indicațiilor medicului dumneavoastră

 • Amprentare

 • Taxa de proiectare

 • Vizualizarea planurilor dvs.

 • Toate aliniatoarele ortodontice și alte instrumente necesare pentru tratament

 • Un port articole de îngrijire dentară

 • Schimb nelimitat (în caz de pierdere)

Puncte de vedereSmilezor®Aparate tradiționale
Igiena oralăAliniatoare se pot îndepărta în timpul periajului și consumului de alimente, astfel igiena orală nu va avea de suferit.Reziduurile alimentare se pot prinde în părțile metalice, aparatul împiedică curățarea dinților, ceea ce poate duce la o igienă orală deficitară.
MaterialEste fabricat din plastic medical special biocompatibil, fără metaleConține metal, poate provoca alergii la pacienții sensibili la metale
Preț accesibilCostul tratamentului poate fi calculat datorită prețului fixCostul tratamentului poate fi calculat datorită prețului fix
Antrenamente de sport în condiții de siguranțăAparatul ortodontic invizibil Smilezor® funcționează de fapt ca un aparat ortodontic sportiv subțire (gutieră)Piesele metalice îți pot răni gura în timpul sportului, de exemplu: jocuri cu mingea, schiat
Senzație de confortAliniatoarele sunt aproape invizibile, astfel confortul și încrederea de sine a pacienților nu au de suferitDispozitivul este vizibil și mai puțin confortabil de purtat, astfel pacienții deseori pierd încrederea de sine.
PrevizibilTratamentul este precedat de un plan digital, după care pacientul poate vedea rezultatul planificat și durata tratamentuluiPrevizibilitatea rezultatului este mai dificilă

Ortodonția invizibilă a fost dezvoltată inițial pentru pacienții adulți, dar în ultimii ani câștigă teren și în rândul copiilor și adolescenților. Mulți părinți se întreabă dacă aliniatoarele sunt la fel de eficiente ca un dispozitiv tradițional, lipit. Cu ani în urmă, la începutul tehnologiei, această metodă era într-adevăr capabilă să facă față doar diferențelor ușoare, minime, dar de-a lungul anilor a evoluat într-un sistem din ce în ce mai profesionist. Datorită acestui fapt, acum avem posibilitatea de a gestiona nu numai cazuri ușoare, ci și medii și complexe. Folosind anumite elemente suplimentare (attachment-uri, cauciucuri, butonașe etc.), efectuăm nu doar corecția estetică, ci și funcțională, reglând astfel mușcătura (ocluzia). Decizia referitoare la compatibilitatea cu un astfel de tratament este întotdeauna de competența medicului curant, cu toate acestea, dacă ai în vedere un tratament ortodontic invizibil cu copilul tău adolescent, îți prezentăm în cele ce urmează avantajele și dezavantajele tratamentului.

 • Cooperare Aliniatoarele funcționează doar dacă sunt purtate de pacient pentru numărul de ore prescris (20-22 ore/zi). Deși majoritatea tinerilor poartă cu sârguință aliniatoarele pentru un zâmbet frumos, sunt și adolescenți care sunt mai puțin motivați, mai puțin cooperanți. Pentru cei din urmă, dispozitivul tradițional lipit poate este alegerea optimă, deoarece este fix.

 • Pierderea aliniatoarelor Adolescenții sunt mai predispuși să piardă aliniatoarele, fie la școală, fie într-un fast-food pe tavă, fie într-o tabără. Acest lucru poate rezulta în prelungirea tratamentului, dar înlocuirea aliniatoarelor pierdute este inclusă în prețul tratamentului.

Confort

Materialul aliniatoarelor este un plastic biocompatibil, medical, care este realizat în mod personalizat în toate cazurile, nu irită gingiile sau mucoasa bucală datorită suprafeței sale netede și a marginilor rotunjite. Marele său avantaj față de aparatul tradițional este că nu conține nici brackets, nici arcade, deci nu provoacă leziuni sau răni bucale.

Invizibil

În prezent, nici atelele metalice clasice nu mai sunt neobișnuite, totuși mulți tineri au resentimente față de acestea. Aliniatoarele Smilezor® sunt complet transparente, așa că nu trebuie să-ți faci griji cu privire la atrocitățile negative.

Mese netulburate

Unul dintre dezavantajele majore ale atelelor lipite este că mâncarea se lipește în jurul dispozitivelor fixate sau a arcadelor. În plus, multe alimente (cum ar fi mere, caramele și alte lucruri de consistență tare, lipicioasă) trebuie evitate în timpul tratamentului, deoarece pot deteriora sau sparge brackets-urile. În schimb, aliniatoarele sunt detașabile la consumul de alimente, astfel încât practic nu există restricții privind dieta.

Igiena orală

Curățarea unui aparat dentar tradițional necesită mult mai multă grijă și timp, și se și neglijează de mulți adolescenți, iar din cauza igienei orale deficitare, se dezvoltă carii și pete albe în jurul brackets-urilor și sub inelele metalice. În contrast, aparatul invizibil este detașabil, deci nu necesită tehnici speciale, aliniatoarele pot fi curățate cu ușurință și cu pastă de dinți, o periuță de dinți și o tabletă de curățare a protezelor dentare.

Controale scurte și mai puțin frecvente

Datorită software-ului de proiectare computerizat extrem de precis, pașii consecutivi pot fi calculați în prealabil, astfel pot fi produse mai multe (sau chiar toate) aliniatoare deodată, motiv pentru care nu este necesar să te deplasezi la cabinet la fiecare 3-4 săptămâni.

Fără „acte imprevizibile”

Adesea, în timpul tratamentului ortodontic tradițional, o atelă prea lungă va provoca răni neplăcute în gura pacientului sau se rupe vreun bracket, necesitând un tratament în plus. Pentru aceasta nu trebuie să vă faceți griji în timpul tratamentului ortodontic invizibil, nu există nici o situație care să necesite tratament imediat.

Hobbiuri

Aliniatoarele nu împiedică pacienții în timpul sportului, spre deosebire de aparatul ortodontic tradițional, care poate provoca cu ușurință leziuni minore sau majore în timpul anumitor activități sportive. Poate fi o alegere excelentă nu numai pentru sport, ci și în cazul cântării la un instrument de suflat, deoarece aliniatoarele pot fi îndepărtate pentru această perioadă, astfel încât să nu afecteze producția de sunet.

Obținerea zâmbetului perfect este mai ușoară decât crezi.
Contactează-ne astăzi!