Cât durează tratamentul ortodontic?

Întrebarea de mai sus este cu siguranță una dintre primele care se ivesc în timpul unui consult ortodontic. Oricât de mult ne dorim, răspunsul este neclar în majoritatea cazurilor. Cu toate acestea, unul dintre beneficiile foarte importante ale aparatului invizibil Smilezor® este că, datorită designului digital, medicul tău poate oferi răspunsul în majoritatea cazurilor!

Durata tratamentelor ortodontice depinde de o serie de factori, cum ar fi complexitatea cazului, tipul de dispozitiv și caracteristicile înnăscute ale pacientului. Un lucru însă este sigur. Merită să-i acorzi timp, deoarece rezultatul final rapid nu este neapărat cel mai optim.

Cu aparatul ortodontic invizibil Smilezor® , tratamentele variază în medie între 6-14 luni. În multe cazuri, chiar și câteva luni pot fi suficiente pentru  corectarea anomaliilor estetice minore. Cu toate acestea, poate dura 1-1,5 ani pentru a rezolva cazurile complexe.

Cu dispozitivele fixe convenționale, durata tratamentului este incertă, deoarece medicul curant se poate baza doar pe experiența sa și poate calcula durata tratamentului pe baza acesteia. Există însă mulți factori care decalează calculul, de exemplu, dacă medicul dentist sau pacientul nu reușește să schimbe arcul sau să activeze aparatul din orice motiv, durata tratamentului va crește.

În contrast aparatul ortodontic invizibil  Smilezor® prezintă de o serie de caracteristici care permit ca durata tratamentului să fie mai previzibilă.

Design digital

În timpul planificării, experții noștri determină rezultatul final dorit, pot exista mai multe soluții pentru fiecare caz. Datorită cunoștințelor lor și software-ului special, profesioniștii pot determina soluția ideală. La sfârșitul designului, poți vedea câte aliniatoare sunt necesare pentru a obține rezultatul final dorit. 

Schimb simplu de aliniatoare          

În timpul tratamentului nu este necesară revenirea la cabinetul stomatologic pentru activare în fiecare lună, se înlocuiesc aliniatoarele prenumerotate în ordinea corectă. Ca urmare, durata tratamentului ortodontic nu se prelungește din cauza bolii sau a lipsei de timp.

Designul digital oferă un sentiment de siguranță privind rezultatul final al tratamentului și durata acestuia. În ciuda acestui fapt chiar și cu designul digital, nu este întotdeauna posibil să se determine durata tratamentului cu acuratețe deplină, deoarece forma dinților, a rădăcinilor precum și sistemul osos al pacientului o pot influența foarte mult.

Nu în ultimul rând, factor deosebit de important care contribuie foarte mult la durata planificată a tratamentului:

Ortodonția prin aliniatoare necesită în mod special puctualitatea, precizia și cooperarea pacientului vizând purtarea aliniatoarelor.

Lucruri de făcut:

  • purtare timp de 20-22 de ore zilnic
  • preschimbare în fiecare 14 zile
  • prezentare la consulturi de control

Vestea bună este că, spre deosebire de alte sisteme ortodontice, Smilezor® oferă o garanție unică. După tratament, rezultatul poate să nu fie complet perfect, caz în care Smilezor® îți va oferi reproiectarea și aparatul dentar pe baza designului refăcut. Astfel vei fi mulțumit de rezultatul final în mod sigur.