Întrebări frecvente FAQ

1. Previzibilitate: Durata tratamentului poate fi determinată înainte de a începe tratamentul și pâna la vizualizarea designului nu trebuie să vă angajați financiar.

2. Nu trebuie să mergi la cabinet săptămânal sau o dată la două săptămâni în timpul tratamentului. Dacă este necesar, aparatul dentar poate fi executat în prealabil de la începutul până la sfârșitul tratamentului.

3. Nici senzația de confort și nici încrederea de sine a purtătorului aparatului nu are de suferit deoarece aliniatoarele sunt realizate din plastic medical transparent, pentru ca aspectul estetic să fie avute în vedere.

4. Am obținut rezultate impresionante în ultimii ani fiind dovedit de sutele de pacienți mulțumiți. Deși eficiența tratamentului este garantat de fundalul tehnic, depinde foarte mult de cel care poartă aparatul dentar: dacă nu porți aparatul corespunzător, tratamentul va încetini. Datorită opțiunilor ortodontice moderne de astăzi, numărul deplasărilor la cabinet se reduce, dispozitivul este mai confortabil de purtat, de asemenea timpul petrecut pe scaunul stomatologic este redus semnificativ. Niciodată nu este prea târziu pentru începerea tratamentului deoarece pot fi obținute rezultate perfecte chiar și la vârsta adultă, iar datorită dispozitivelor estetice, tratamentul este imperceptibil.

La Smilezor, garantăm rezultatul. Dacă nu ești mulțumit de rezultat, executăm un nou plan de tratament și un nou set de aliniatoare, fiind inclus în prețul inițial.

Sistemul ortodontic invizibil este conține un set de aliniatoare translucide (invizibile, din plastic biocompatibil) care mișcă ușor dinții în poziția lor ideală pas cu pas.

Se bazează pe un software stomatologic extrem de precis și eficient cu ajutorul căruia putem planifica starea scontată. Datorită software-ului de ultimă generație, acest sistem ortodontic estetic și igienic funcționează mult mai precis și mai rapid decât un aparat ortodontic tradițional. După proiectare, dispozitivul este produs prin folosirea unei imprimante 3D.

Produsul este recomandat celor 

 • care doresc un zâmbet mai frumos printr-un tratament rapid și invizibil,
 • care nu doresc un aparat lipit
 • care doresc un tratament previzibil,
 • cărora igiena orală este considerată importantă chiar și în timpul tratamentului,
 • cărora estetica este foarte importantă.

Criterii de decizie și factori de excludere:

 • prezența dinților de lapte
 • lipsa de angajament
 • au fost înlocuiți prea mulți dinți
 • complexitatea cazului: caz în care ar fi mai bine să porți aparat lipit.

Aliniatoarele trebuie purtate minim 14 zile, 20-22 ore pe zi. Însă este important să știi că viteza mișcării dinților este diferită în cazul fiecărei persoane, astfel s-ar putea ca următorul aliniator să nu se fixeze ușor după 14 zile. Dacă se întâmplă acest lucru, nu ezita să continui să porți aliniatorul anterioar timp de 2-3-4-5 zile, iar dacă noul aliniator tot nu se fixează, îți recomandăm să contactezi serviciul relații clienți pentru a găsi o soluție cât mai curând posibil.

Da, e absolut normal! Când se mută dinții frontali printr-un aliniator, acesta are nevoie de puțin timp pentru a muta dinții suficient pentru potrivire completă. Deci, din păcate, uneori va exista un mic spațiu între aliniator și dinți pentru câteva zile. Simte-te liber să încerci să împingi aliniatorul în sus uneori pentru a se așeza în poziție mai repede. Ai răbdare, acest lucru se va întâmpla în tot mai puține cazuri pe măsură ce tratamentul progresează. Cu toate acestea, nu-ți face griji, eficiența tratamentului ortodontic nu este afectată de goluri.

Curățare: Clătește aliniatoarele cu apă călduță atât la îndepărtare cât și înaintea fixării lor. Se curăță cu apă călduță, o periuță de dinți, pastă de dinți și produse de curățare ortodontice. Ai grijă însă să nu folosești însă apă fierbinte!

Păstrare: Aliniatoarele purtate actual se depozitează în port-aliniatorul primit, deoarece acesta îl protejează de impurități și de deteriorare.

Pe parcursul purtării aparatului dentar invizibil poate fi consumată doar apă. În cazul consumului de băuturi răcoritoare, ceai, cafea, îndepărtează aliniatoarele și clătește bine gura înainte de ale pune la loc. După mâncare spală-te pe dinți! Din păcate sunt asemenea sacrificii, dar merită efortul!

Avantaje: Igienic, estetic, blând, precis, detașabil, previzibil, modern

Dezavantaje: datorită posibilității de îndepărtare a acestuia, succesul tratamentului depinde în mare măsură de implicarea pacientului

Dacă pacientul poartă mai puțin decât este prescris și schimbă aliniatoarele la intervale nepotrivite.

Da, dacă ai un program pe parcursul căreia nu vrei să ai în gură aparatul dentar, îl poți lăsa acasă. Asigură-te însă să porți ulterior aliniatorul respectiv pentru intervalul cât ai stat fără aparat! Poți îndepărta aparatul maxim 1 zi, o perioadă mai lungă poate reprezenta deja o problemă.

Dantura corect aliniată este mult mai ușor de curățat, ceea ce reduce acumularea de resturi alimentare și placa între dinți și în gură, de asemenea reduce riscul de formare a tartrului. Multe persoane nici nu ar crede: cauza durerii lor de gât, spate sau cap se regăsește în cavitatea bucală. O dantură sănătoasă și care funcționează bine afectează procesele corpului omenesc, așa că este foarte important să mergem la dentist nu numai când avem probleme mari. Bolile dinților și pierderea lor pot fi prevenite cu dinți bine reglați și control anual.

Cu siguranță va fi necesară o consultație cu medicul dentist pentru a decide dacă cazul poate fi rezolvat cu aparatele dentare invizibile Smilezor. Dacă da, sistemul ne permite să predăm deodată întregul set de aliniatoare necesare tratamentului. Dacă se dovedește că nu trebuie să ne întâlnim pentru predarea aliniatoarelor, îți putem trimite, bineînțeles. Desigur, dacă poți, te rugăm să preiei aliniatoarele în persoană, astfel încât să putem vizualiza planul de tratament  împreună și să-ți arătăm cum să le folosești. La sfârșitul tratamentului, ne-am dori, de asemenea, să ne întâlnim cu tine pentru a discuta ce fel de aparat de retenție ți-ai dori să utilizezi.

Nu există o limită superioară de vârstă pentru succesul unui tratament la adulți.

Durata tratamentului se modifică de la caz la caz, și poate fi determinată doar după planificare. Tratamentele sunt de 4-10 luni în majoritatea cazurilor.

Da!

Putem asigura plata pachetului în 2 rate

– Cu ocazia luării amprentei este necesară 50% din preț.

– La preluare, suma rămasă.

Când fixezi ultimul aliniator, contactează numaidecât serviciul relații clienți, pentru programarea consultației finale! În cadrul acestui consult, vei discuta cu medical curant rezultatele tratamentului, procedura de finalizare a acesteia, precum și informațiile și sarcinile legate de dispozitivul de retenție pentru menținerea dinților pe loc.

Scopul dispozitivelor de retenție este de a permite dinților să se osifice într-atât încât să nu se mai deplaseze ulterior. Printr-o varietate de dispozitive, putem împiedica să ai nevoie din nou de un aparat, la Smilezor este disponibilă o versiune de noapte detașabilă precum și o atelă care se lipește. Subliniem acest lucru la prima consultație și aceasta este cauza pentru care ne-am dori să te întâlnim la finalul tratamentului. Aparatul de retenție precum și durata utilizării aesteia depinde de durata tratamentului și de decizia ta personală.

Depinde de caz.

În unele cazuri, dacă măselele de minte inferioare au cauzat congestia, este probabil. Dar putem decide acest lucru la birou, cu ocazia primei noastre consultații.

 Depinde de caz, noi încercăm întotdeauna să nu scoatem dinții sănătoși.

Cu forțe blânde, dar mișcări complexe, putem obține rapid rezultate și nici nu provoacă inconveniențe. Te vei obișnui cu purtarea aliniatoarelor în 1-2 ore, și nici nu le vei sesiza pe parcursul tratamentului. 

Deși aparatul dentar invizibil îți mișcă dinții mult mai ușor și cu mai puțină durere decât omologul său tradițional din metal, poate provoca totuși disconfort. Cu toate acestea, 80% dintre pacienții noștri simt disconfort doar în primele 3-4 zile de purtare a aliniatoarelor, după care cu greu îl mai observă. Acest lucru se datorează faptului că tratamentul implică mutarea dinților, ceea ce, din păcate, nu poate face nici un tratament complet nedureros, dar de îndată ce dinții încep să se miște, acesta va dispărea rapid.

Deși întotdeauna acordăm mare grijă privind șlefuirea și lustruirea manuală a marginilor aliniatoarelor, din păcate, în unele cazuri aliniatorul poate irita gura pacienților. În orice caz, îți recomandăm să contactezi serviciul relații clienți imediat ce te confrunți cu acest lucru! În 90 la sută din cazuri, puțină ceară sau șlefuire din marginea aliniatorului oferă o soluție.

În acest caz, serviciul relații clienți îți stă la dispoziție și îți va înlocui gratuit aliniatorul. Trebuie doar să ne furnizezi două informații: dacă sunt inferioare sau superioare și ce număr au. În funcție de posibilitățile noastre, vei primi noul aliniator în 1-3 zile.

Recomandare: păstrează aliniatorul anterior ca în cazul în care pierzi vreuna, în timp ce aștepți aliniatorul înlocuitor să poți fixa aliniatorul anterior în vederea împiedicării relocării dinților!

Desigur.

Deseori ne întâlnim cu pacienți care au parcurs tratament ortodontic la o vârstă mai fragedă, cu a căror rezultate fie au fost nemulțumiți, fie li s-au relocat dinții. Acesta este motivul pentru care îți atragem atenția de multe ori asupra asupra aparatului de retenție necesar la sfârșitul tratamentului.

Amprenta efectuată la prima consultație va fi digitalizată, aliniatoarele fiind proiectate în baza acesteia. După vizualizarea planului îți vom preda aliniatoarele ca să înțelegi ce și cum se va întâmpla cu dinții tăi.

PLATA ÎN RATE

Nu este necesară o evaluare de credit sau prezentarea facturilor pentru plata în rate.

Este suficient să te hotărăști după vizualizarea planurilor, dar bineînțeles poți informa personalul când te programezi.

Ne poți contacta personalul de la stomatologia din Sfântu Gheorghe telefonic sau prin e-mail.

Prima rată trebuie plătită înainte de primirea aliniatoarelor. Restul de rate se plătesc la primirea aliniatoarelor, lunar. Mai multe detalii sunt furnizate lunar în funcție de data primirii aliniatoarelor.

Prima doză lunară de aliniatoare este predată de către medic în cabinet, iar restul de aliniatoare sunt trimise la adresa specificată prin serviciul de curierat GLS după achitarea ratei lunare. În toate cazurile, aliniatoarele ajung înaintea scadenței înlocuirii lor. După ce ultima rată este achitată îți trimitem restul de aliniatoare.

ALBIREA DINȚILOR

 • utilizare necorespunzătoare,
 • igiena orală neadecvată,
 • nerespectarea instrucțiunilor de utilizare

Cercetările au dovedit că dantura adecvată   dă încredere de sine și inspiră încredere și în interlocutor. Dantura potrivită și dinții correct aliniați spun  multe despre noi: dă impresia că dispunem de un sistem de valori în care sănătatea este deopotrivă importantă. Rolul unui zâmbet frumos și estetic este, fără îndoială, semnificativ pe drumul către succes.

Totalitatea acestora au impact asupra relațiilor și muncii noastre, de asemenea asupra situațiilor cotidiene.

Clientul începe să le folosească numai după o lustruire de curățare! (Este un moment important) Mulți ani de experiență demonstrează că cea mai dovedită metodă de albire a întregii arcade dentare este utilizarea gelurilor Opalescence PF paralel cu șină dentară profundă. Tratamentul se efectuează de obicei la domiciliu, fiind convenabil pentru pacient și economisind timp pentru dentist. Șina poate fi păstrată de pacient ani de zile și reutilizată dacă este necesar.

Gelurile Opalescence PF sunt disponibile într-o varietate de concentrații, arome și ambalaj, astfel încât fiecare poate alege substanța cea mai potrivită.

 • Opalescence PF 10% – pentru uz de noapte de 8 ore. Conține peroxid de carbamidă, azotat de potasiu și fluor.
 • Opalescence PF 16% – pentru utilizare 2-4 ore pe zi. Conține peroxid de carbamidă, azotat de potasiu și fluor. Concentrația mai ridicată de substanță activă are ca rezultat albirea mai rapidă.

BANCA DE ZÂMBETE

Digitalizarea morfologiei danturii în cazul în care este nevoie de realizarea unor proteze dentare. Ajută la reconstruirea stării inițiale pentru înlocuiri ulterioare. În caz de înlocuire trebuie reconstituite formele naturale care se potrivesc cel mai bine feței noastre. Nu există pe piață o procedură mai precisă decât aceasta, nu ne ocupăm de culoare pentru că am păstra-o inutil, întrucât culoarea dinților noștri se schimbă constant de-a lungul vieții.