Posibilitățile auxiliare ale tratamentului ortodontic invizibil – partea I.

Attachment-urile

În prezent, dantura sănătoasă și estetică joacă un rol din ce în ce mai important. În multe cazuri, calea către aceasta începe sau se termină chiar cu ortodonția. Datorită tehnologiei high-tech, există tot mai multe alternative pentru tratamentele ortodontice. Ortodonția invizibilă devine din ce în ce mai populară din cauza eficacității și caracteristicilor sale estetice. Ortodonția invizibilă în sine este o invenție extraordinară și un progres uriaș în ortodonție. Sistemele ortodontice cu aliniatoare oferă o soluție pentru corectarea dinților în majoritatea cazurilor. Cu toate acestea, există diverse dispositive suplimentare utilizate pe lângă tratamentul ortodontic care sunt esențiale pentru rezolvarea unor cazuri și pot accelera tratamentul în alte cazuri.

Primul este așa-numitul attachment, care poate fi adesea necesar în timpul tratamentului Smilezor®. Dar ce este exact un atașament? Butonașe mici realizate din compozit medical de culoarea dintelui proiectat și poziționat digital lipit de suprafața dintelui. Sunt aproape invizibile datorită faptului că sunt de aceeași culoare cu dinții. Aceste butonașe mici sunt folosite pentru a crea retenție între dinte și aliniatorul ortodontic invizibil, permițând aliniatorului să se țină cu ușurință de dinți. Acest lucru este foarte important dacă un dinte trebuie rotit sau mutat în direcție verticală.

Lipirea attachmenturi-lor este nedureroasă și nu necesită mult timp, deoarece designul digital permite tehnicianului să determine exact ce formă ar trebui să aibă și unde ar trebui să ajungă în interiorul suprafeței dintelui. Aplicarea exactă este asigurată de o așa-numită șină șablon, care este plasată de medic în timpul aplicării. Attachmenturi-le sunt îndepărtate după tratament.

Există mai multe opțiuni care țin de ortodonția invizibilă, în blog încercăm să prezentăm toate soluțiile care sunt aplicate de noi.