Ocluzie adâncă? Există soluție!

Distingem mai multe tipuri de malocluzie, care deranjează pacienții atât din punct de vedere estetic, cât și funcțional. Scopul principal al ortodonției este refacerea și corectarea problemelor funcționale, urmează apoi aspectul estetic.

Cea mai frecventă malocluzie este mușcătura adâncă, este afectată cca. 70% a populației adulte.

Când vorbim de ocluzie adâncă?

Ocluzia adâncă este tipul de malocluzie când incisivii superiori acoperă o suprafață mai mare de 2 mm din dinții inferiori când gura este închisă. În cazul unei malocluzii intensive, marginile incisivilor inferiori pot atinge adesea palatul în timpul mestecării, iritându-l astfel în mod constant. Poate duce adesea la uzura dinților și la retragerea gingiilor, rezultând în deteriorarea rapidă și pierderea dinților. Acesta este motivul pentru care este foarte important să nu scapi din vedere această malocluzie și s-o tratezi în timp util.

Se tratează prin ortodonție în toate cazurile. Suntem deseori întrebați dacă aparatul ortodontic invizibil Smilezor® poate elimina sau reduce intensitatea ocluziei adânci. În general, răspunsul este da, dar sigur că poate exista un caz sau un factor care afectează acest răspuns pozitiv. Pentru a găsi soluția pentru mușcătura adâncă, este important să se ia în considerare care a fost cauza formării și măsura acestei malocluzii.

Tratamentul acesteia constă de obicei în intrudarea incisivilor superiori sau a ambelor arcade, adică mișcarea incisivilor spre maxilar, respectiv în paralel mișcarea către exterior a molarilor. Acest lucru poate fi realizată în mai multe moduri, dar de obicei se rezolvă prin lipirea materialului de obturație pe dinți, ceea ce asigură o retenție adecvată aparatului dentar.