aparate dentare invizibile smilezor

Repere din istoria aparatelor dentare invizibile

Repere din istoria aparatelor dentare invizibile

În trecut purtarea aparatelor dentare a fost un fel de handicap pentru purtător, handicap din punct de vedere estetic, mai ales în ceea ce privește adolescenții și cu toții știm că această perioadă este una dintre cele mai grele din orice punct de vedere, dar mai ales în sens de acceptare a propriului fizic. De nenumărate ori s-a întâmplat ca aceștia să fie porecliți gură de metal sau dinți de tablă, cauză pentru care se simțeau stânjeniți. Acum, totul este altfel: există noi tehnici și sute de modele noi de aparate dentare, a căror purtare nu este nicidecum stânjenitoare ci mai degrabă un accesoriu destul de cool, ba mai mult, acum le poartă și adulții pentru a îndrepta erorile dentare apărute pe parcursul timpului.

În prezentul articol ne propunem să vă povestim un pic despre ultima tehnologie în privința aparatelor dentare, desigur, despre aparatele dentare invizibile. Cu această nouă tehnologie oricine poate obține un tratament ortodontic de cea mai înaltă calitate, fără ca acest lucru să fie neapărat vizibil, în afară desigur de rezultatul acestuia.

Ideea de aparate dentare invizibile a apărut încă la începutul anilor ’70 când au început să apară o serie de tratamente de acest fel.

Două decenii mai târziu, doi studenți de la Stanford au descoperit că nepurtarea unui dispozitiv dentar a determinat ca dinții să se întoarcă la pozițiile lor de dinaintea aparatului dentar. Astfel, s-a inventat o nouă tehnologie foarte avansată bazată pe imagistica 3D computerizată folosită pentru proiectarea planului de tratament, pornind de la poziţia iniţială a dinţilor, monitorizarea mișcării lente a dinților și până la poziţia dorită a dinților. Această nouă procedură numit Invisalign presupune și un soft dezvoltat pentru acest proces. Prin intermediul softului se introduc datele pacientului, însemnând amprenta dentară a acestuia și radiografiile acestuia, apoi în baza acestora se va crea modelul virtual al aparatului dentar și planul de tratament. Dispozitivele de fixare vor fi fabricate din plastic, aparent asemănătoare unor gutiere.

Compania aerospațială Ceradyne, Inc. este o companie din Statele Unite ale Americii, și este responsabilă de inventarea unui material sub denumirea de alumină policristalină, translucidă (TPA). TPA a fost folosit inițial de către NASA ca protecție pentru antenele detectoarelor de rachete cu infraroșu.

Cum a ajuns acest material să fie folosit ca tratament ortodontic?! O anumită companie, tot din SUA s-a adresat Ceradyne, cu solicitarea de a inventa un material care poate fi folosit în tratamentele ortodontice. Peste doar un an, cele două companii, au venit cu noua tehnologie de aparat dentar translucid, iar piața americană a fost fascinată de noua tehnologie.

Multe s-au schimbat în ultimele decenii în această privință, dar fiind faptul că a început cursa companiilor de cercetare în dezvoltarea unor proceduri și tratamente din în ce mai avansate, pornind de la această invenție. Aceste aparate dentare noi sunt uimitoare, compuse dintr-un set de aliniatori personalizați, detașabili, care nu aduce cu sine schimbări în rutina de alimentație sau igienizare a dinților. Nu vă mai țin în tensiune! Numele acestui minunat aparat dentar, de care vorbim acum, în prezent este Smilezor.

Deși sunt puțin mai scumpe, ele oferă o alternativă excelentă pentru cei care doresc un zâmbet perfect.

Avantajele aparatelor dentare transparente Smilezor

Pentru a face cunoștință și mai de aproape cu aceste aparate formidabile în continuare găsiți avantajele și beneficiile aparatelor dentare transparente

  • Primul atu al acestor aparate este desigur transluciditatea lor, inclusiv al aliniatorilor, motiv pentru care sunt foarte populare de purtat, deoarece nu schimbă estetic prezentarea feței
  • Un alt avantaj al acestora este că prin acestea vizitele la ortodont se răresc, dat fiind faptul că aliniatorii se schimbă acasă, la fiecare două săptămâni
  • Față de alte aparate dentare acestea nu produc nici un fel de durere deoarece procesul de aliniere a dinților nu este forțat, ci se produce doar prin aplicarea unor forțe blânzi. Însă pentru ca aparatele să funcționeze, acestea trebuie purtate minim 22 de ore pe zi pentru ca tratamentul să dea rezultatele așteptate în timp minim
  • Poate cel mai mare avantaj al acestor aparate este faptul că sunt cu totul personalizate și pentru personalizarea lor se folosește tehnica de mare precizie, adică imagistica 3D computerizată și radiografiile panoramice
  • Nu există restricții alimentare la purtarea acestor aparate, față de adversarele acestora, care au o serie de restricții alimentare, de asemenea, cum spuneam și mai sus nu trebuie să ne schimbăm nici rutina de igienizare a dinților, pentru că aceste aparate se pot îndepărta și reaplica foarte ușor. Acest fapt ajută pacienții și în anumite situații cum ar fi întâlnirile de afaceri de exemplu, când putem să ne lipsim total de ele, pentru o perioadă scurtă de timp.

În loc să alegeți aparatele dentare clasice puteți opta pentru cea mai avansată tehnologie de tratamente ortodontice, aparatele invizibile Smilezor, acum accesibile și la noi și când spun și la noi mă refer la faptul că, până nu de mult, acestea se puteau comanda doar din SUA și cursurile de instruire în această tehnică erau organizate tot numai în SUA. Acum, le avem la îndemână prin compania cu același nume: Smilezor.

Și pentru că știu că la fel ca la toate produsele, dar mai ales la cele legate de sănătate, găsiți pe internet o serie de articole pro și contra, de aceea doresc să subliniez niște lucruri: așa cum am prezentat și mai sus, aceste aparate sunt la fel de fiabile și eficiente ca și aparatele dentare tradiționale, dar vă oferă o flexibilitate neîntâlnită la cele tradiționale dar ca orice pe lumea aceasta prezintă și dezavantaje.

Astfel de mici dezavantaje, cum ar prețul mai ridicat al acestora, sau faptul că pacientul este implicat în programul de schimbare al aliniatorilor, ceea ce este desigur și un avantaj, dar la unii pacienți poate fi și un mic dezavantaj, și la unii pacienți, ne gândim la copii în mod special: faptul că se pot îndepărta foarte ușor, poate rezulta în purtarea acestuia un timp mai scurt, ceea ce nu duce la rezultatele dorite, în timpul estimat pentru acest lucru. Nu vă lăsați descurajați, nimic nu este perfect, în schimb alegeți ce este cel mai potrivit pentru dumneavoastră, meritați tot ce este cel mai bun și acest lucru o spun cu un zâmbet larg și frumos oferit de Smilezor, simplu și ușor!