implant dentar

Despre compatibilitatea aparatelor dentare

Despre compatibilitatea aparatelor dentare invizibile cu implanturile dentare

Ce legătură au aparatele dentare invizibile cu implanturile dentare? Care este compatibilitatea lor? Cu ce beneficii ne alegem dacă avem implanturi și totuși ne decidem să purtăm și aparat dentar?

Implanturile dentare

Dinții lipsă, sunt un eveniment destul de frecvent în viața noastră, fie că lipsa lor a apărut prin accident, fie prin boală, însă în zilele noastre statistica arată, că tot mai mulți pacienți optează pentru implanturi în locul alternativelor lor de înlocuire a dinților, cum ar fi punțile.

Implanturile dentare sunt niște structuri artificiale, din titan, implantate în osul maxilarului pentru înlocuirea unui dinte lipsă. Cu ajutorul unor dispozitive asemănătoare unui șurub, implantul se introduce în osul maxilarului și va servi ca dinte după ce este înzestrat și cu o coroană. Coroanele arată, se simt, și funcționează la fel ca niște dinți naturali.

Aparatele dentare invizibile, vorbesc de la sine, sunt niște aparate dentare foarte fiabile și eficiente, iar folosind cea mai înaltă tehnologie pentru aplicarea lor, în modul cel mai personalizat, îi face cei mai competitivi pe piața aparatelor dentare. Aparatele dentare sunt potrivite pentru orice vârstă și pot transforma orice, de la aglomerație ușoară de dinți, la cele mai complexe probleme de mușcătură și dinți grav strâmbi, într-o dantură perfect aliniată.

Acum că am definit ambele produse, în continuarea articolului de față dorim să vorbim despre relația de compatibilitate dintre implant și aparatele dentare.

Deseori primim întrebarea: Dacă am un implant, mai sunt eligibil să port un aparat dentar?

Dacă ar fi să răspundem scurt, am spune direct: da, aparatele dentare pot fi o opțiune și când implanturile au fost deja puse!

Ca să intrăm direct în subiectul răspunsului, mai detaliat, trebuie să menționăm că, recomandat ar fi, ca tratamentul ortodontic de aliniere a dinților să se facă înainte de implanturi, astfel încât dinții naturali să se poziționeze corespunzător, în poziția lor finală. De ce? Pentru că un implant nu se poate mișca ca un dinte natural odată ce a fost implantat. Acesta este plantat în osul maxilarului de unde cresc și se poziționează dinții naturali. Ca urmare, atunci când aplicați pentru tratamente dentare prin intermediul aparatelor dentare, cu implanturile montate, este foarte probabil ca dinții naturali să se miște în sensul în care dorim, dar implantul să rămână în aceeași poziție în care acesta a fost fixat pe os. Însă, aplicarea aparatelor dentare translucide, cu un implant montat, nu va avea niciun efect advers asupra dinților naturali.

Atunci cum funcționează cele două împreună?

Un implant nu va afecta capacitatea dinților naturali de a se alinia, cum spuneam, doar în câteva cazuri, în care dinții din jurul implantului nu pot face parte din tratamentul ortodontic. Dacă implantul este plasat în partea din spate a gurii, puteți liniștit să puneți implantul înainte de tratamentul ortodontic de aliniere a dinților pentru că nu va afecta rezultatul tratamentului asupra dinților naturali.

Pe măsură ce îmbătrânim, dinții noștri tind să se înghesuie mai mult spre înfață. Acest lucru implică faptul că, cu timpul, nu vom mai putea folosi aparate dentare non-mobile, ceea ce mai însemnă că, atunci, dacă implanturile au fost corect amplasate, vor folosi ca ancore pentru corectarea dinților naturali. Daca implantul nu a fost amplasat în poziția sa ideală, acesta va apărea nealiniat, dat fiind faptul că aceștia nu se mișcă, față de dinții naturali. În acest caz, fie vă mulțumiți cu un zâmbet mai puțin perfect, sau îndepărtați implantul pe perioada tratamentului ortodontic, apoi îl reimplantați după alinierea dinților naturali.

În orice caz, în la aplicarea ambelor, trebuie să consultați atât medicul dentist cât și ortodontul deopotrivă. Aceștia vor ști exact, când veți plănui pe termen lung, care tratament să se aplice prima dată și care să urmeze. Astfel, chiar dacă aplicați mai întâi pentru implant, medicul dentist, va ști exact că se va aplica și un aparat dentar pentru alinierea dinților, și va amplasa implantul într-o poziție mai inferioară, pentru că atunci când dinții naturali se vor deplasa în poziția dorită, să fie perfect aliniați și cu implantul. Implantul și dinții naturali vor deveni apoi adiacenți unul altuia pentru a scoate în evidență un zâmbet perfect și strălucitor.

Aparatele Smilezor sunt cele mai în măsură aparate, care să vă asigure de cel mai adecvat tratament, cu cel mai bun rezultat posibil și pe deasupra și un  zâmbet fericit și strălucitor. Cheia zâmbetului de care vorbim o găsiți pe pagina noastră de web.

În concluzie, aparatele dentare invizibile de la Simlezor sunt compatibile cu implanturile, ba mai mult, dacă acestea din urmă, sunt planificate cot la cot cu dentistul și ortodontul, se pot ajuta reciproc. Cum? Amplasând implanturile un pic în spatele dinților naturali, care vor deveni aliniați cu dinții naturali după alinierea tratamentului ortodontic, și aparatul dentar, aplicat înaintea implantului îi va face loc acestuia după aducerea dinților la locul lor final. Așadar vă așteptăm în oricare din cabinetele noastre pentru a vă convinge de profesionalitatea noastră și de calitatea aparatelor noastre dentare invizibile. Apelați cu încredere!