14 întrebări frecvente privind tratamentul ortodontic invizibil – specialistul nostru răspunde

14 întrebări frecvente privind tratamentul ortodontic invizibil – specialistul nostru răspunde

Fie vorba de orice tratament medical, tuturor ne place să ne informăm legat de derularea, durata acesteia, nu se întâmplă diferit nici în cazul ortodonției invizibile. Vă încredințăm cu drag colecția de întrebări frecvente ale echipei Smilezor®, în care medicul nostru specialist în ortodonție vă va oferi răspunsuri detaliate!

Întrebarea frecventă nr. 1: De ce să aleg un aparat dentar invizibil în locul aparatelor tradiționale?

Purtând aparatul ortodontic invizibil Smilezor® nu se poate întâmpla ca tratamentul să dureze mai mult decât s-a preconizat, deoarece durata poate fi determinată cu precizie înainte de începerea procesului ortodontic. La nevoie, vei primi aliniatoarele plastice pentru toată durata tratamentului, deci nu trebuie să mergi la cabinet o dată la două săptămâni. Este o soluție mult mai confortabilă, estetică și eficientă, iar aliniatoarele transparente îți garantează autoîncredere.

Întrebarea frecventă nr. 2: Ce material și tehnologie este folosit pentru executarea aparatului ortodontic?

Sistemul ortodontic invizibil conține o serie de aliniatoare din plastic translucide, biocompatibile, care mișcă ușor, pas cu pas dinții în poziția lor ideală. Se bazează pe un software stomatologic extrem de precis și eficient cu ajutorul căruia suntem capabili să proiectăm starea scontată. După proiectare, folosim imprimanta 3D pentru executarea dispozitivului.

Întrebarea frecventă nr. 3: Cui este recomandat aparatul ortodontic invizibil Smilezor®?

Mai ales pentru cei care își doresc un zâmbet printr-un tratament rapid și neobservat, dar ar evita un aparat dentar tradițional. Este foarte important că deși este asigurată baza tehnică pentru eficiența tratamentului, depinde mult de angajamentul purtătorului aparatului: dacă nu poartă aparatul în mod corespunzător, tratamentul va încetini.

Întrebarea frecventă nr. 4: Este ortodonția invizibilă o opțiune pentru copii?

Da, bineînțeles, în cazul în care pacientul are deja dinții permanenți. De obicei recomandăm tipul de aparat detașabil peste vârsta de 16 ani, tocmai din cauza faptului menționat mai sus, cum că este nevoie de angajament. Copiii mai mici îndepărtează aparatul ortodontic dacă experimentează disconfort. În cazul ortodonției invizibile, factorul decisiv este ca pacientul să poarte aparatul cel puțin 22 de ore pe zi.

Întrebarea frecventă nr. 5: Cât timp ar trebui să port un aliniator?

Aliniatoarele trebuie purtate minim 14 zile, 20-22 ore pe zi. Însă este important să știi că viteza mișcării dinților este diferită în cazul fiecărei persoane, astfel s-ar putea ca următorul aliniator să nu se fixeze ușor după 14 zile. Dacă se întâmplă acest lucru, nu ezita să continui să porți aliniatorul anterior timp de 2-3-4-5 zile, iar dacă noul aliniator tot nu se fixează, îți recomandăm să contactezi serviciul relații clienți pentru a găsi o soluție cât mai curând posibil.

Întrebarea frecventă nr. 6: Există un mic spațiu de aer între aliniator și dinți. Este o problemă?

Absolut nu! E bine de știut că atunci când se mută dinții din față cu ajutorul unui aliniator, este nevoie de puțin timp pentru a muta dinții suficient pentru potrivire completă. Deci, din păcate, uneori va exista un mic spațiu între aliniator și dinți pentru câteva zile. Simte-te liber să încerci să împingi aliniatorul în sus uneori pentru a se așeza în poziție mai repede. Ai răbdare, acest lucru se va întâmpla în tot mai puține cazuri pe măsură ce tratamentul progresează. Cu toate acestea, nu-ți face griji, eficiența tratamentului ortodontic nu este afectată de goluri!

Întrebarea frecventă nr. 7 : Am început tratamentul, dar e foarte incomod. Este normal?

Ortodonția presupune mutarea dinților, motiv pentru care, din păcate, nici un tratament nu poate fi complet nedureros. Imediat ce dinții încep să se miște, va dispărea această senzație neplăcută. Optzeci la sută dintre pacienții noștri simt disconfort doar în primele 3-4 zile de purtare a aliniatoarelor, ulterior aproape că nici nu sesizează prezența aparatului.

Întrebarea frecventă nr. 8: Mă irită la gură aliniatorul, ce să fac?

Deși întotdeauna acordăm mare grijă privind șlefuirea și lustruirea manuală a marginilor aliniatoarelor, din păcate, în unele cazuri aliniatorul poate irita gura pacienților. În orice caz, îți recomandăm să contactezi serviciul relații clienți imediat ce te confrunți cu acest lucru! În 90 la sută din cazuri, puțină ceară sau șlefuirea marginii alineatorului oferă soluție liniștitoare.

Întrebarea frecventă nr. 9: Aliniatorul meu s-a fisurat/ s-a rupt / s-a pierdut, ce să fac?

În acest caz, serviciul relații clienți îți stă la dispoziție și înlocuiește gratuit alineatorul. Trebuie doar să ne furnizezi două informații: dacă sunt inferioare sau superioare și ce număr au. În funcție de posibilitățile noastre, vei primi noul aliniator în 1-3 zile.

Întrebarea frecventă nr.10: Pot să mănânc și să beau în timp ce port aliniatoarele?

Pe parcursul purtării aparatului dentar invizibil doar apă poate fi consumată. În toate celelalte cazuri (mâncare, cafea, ceai, băuturi răcoritoare etc.), îndepărtează aliniatoarele și clătește bine gura înainte de a le înlocui. Este important să nu uiți să te speli pe dinți după ce ai mâncat! Știm că este cam incomod, dar îți garantăm că merită efortul!

Întrebarea frecventă nr. 11: Cum să curăț aparatul?

Poți curăța în siguranță aliniatoarele cu apă călduță, o periuță de dinți, pastă de dinți și produse de curățare ortodontice. Ai grijă însă să nu folosești apă fierbinte!

Întrebarea frecventă nr. 12: Am un program în care nu pot/nu aș dori să port aparatul. Pot să-l scot pentru câteva ore sau o zi?

Da, dacă ai un program pe parcursul căruia nu vrei să ai în gură aparatul dentar, îl poți lăsa acasă. Asigură-te însă să porți ulterior aliniatorul respectiv pentru intervalul cât ai stat fără aparat! Poți îndepărta aparatul maxim 1 zi, o perioadă mai lungă poate reprezenta deja o problemă. După cum am menționat deja, consecvența și angajamentul față de zâmbetul frumos sunt foarte importante în cazul acestui tip de aparat dentar.

Întrebarea frecventă nr. 13: Încep să port ultimul aliniator, ce este de făcut după aceasta?

Când fixezi ultimul aliniator, contactează serviciul relații clienți, pentru programarea consultației ulterioare! În cadrul acestui consult, vei discuta cu medicul tău rezultatele tratamentului, procedura de finalizare a acesteia, precum și informațiile și sarcinile legate de dispozitivul de retenție pentru menținerea dinților pe loc.

Întrebarea frecventă nr.14: De ce este nevoie de aparatul de retenție și ce tipuri sunt disponibile?

Scopul dispozitivelor de retenție este de a permite dinților să se osifice după tratament într-o măsură în care dislocarea lor ulterioară nu se va mai desfășura. Putem împiedica necesitatea unui alt aparat dentar printr-o varietate de dispozitive, inclusiv versiunea de noapte detașabilă și arcul lipit, disponibile pe Smilezor®. Tipul aparatului de retenție depinde de durata tratamentului și de decizia ta personală.

Sperăm că în urma trecerii în revistă a acestor răspunsuri te simți mai în largul tău în lumea ortodonției invizibile! Dacă ai întrebări suplimentare, nu ezita să contactezi serviciul relații clienți sau să te alături grupului nostru închis Facebook, unde îți vor fi de ajutor nu numai echipa Smilezor®, ci și ceilalți pacienți implicați în tratament!